Login
Facebook Twitter LinkedIn Share

Raak-gezegd-of-geschreven
   "Vaagheid is het masker van de leugen"

     

Heet

Categorie: Blogs 2010 Gepubliceerd: zaterdag 03 juli 2010
Facebook Twitter LinkedIn Share

Das het minste dat je van de start van de vakantiemaanden kan zeggen. Letterlijk dan. Want van de politieke hype die ontstaan was na de federale verkiezingen met De Wever, zien we niet veel meer. Discretie is goed, maar geheimzinnigheid niet. Jammer ook van Muyters en Bourgeois. Winnende partijen lijken snel in dezelfde bedjes ziek.

Trouwens, ook in Mechelen is er geen grote politieke activiteit. Mechelen kabbelt en festivalt verder doorheen de vakantie. Crisis? Nooit van gehoord. Maatregelen? Niet nodig.

En dan schrikt men.

Dan schrikt men als kiezers afhaken. Sommige politici schijnen te denken dat met de koelte ook de crisis verdwenen is. Niets is echter minder waar. En toch wees de Mechelse begrotingswijziging, alweer, niet op een gevoel dat het nodig is iets te doen in Mechelen. Toch bleek weer dat voornamelijk "brood en spelen" de prioriteit van deze coalitie is. Met een goed gevonden verwoording er bovenop, een beetje gespeelde inspraak waarbij op het einde alleen maar mag beslist worden wat al beslist was, en een stunt om de zaak af te ronden. Jammer, want er liggen bergen werk te wachten.

Politie.

Ondertussen moet de politie waakzaam blijven. Alweer een overval, nu op een krantenwinkel in Battel. Maar kordaat optreden van de uitbaatster én de politie liet toe de daders te vatten. Mooi zo. Nu nog veroordelen. Als daar tussen wat huiszoekingen in kerken door nog tijd voor is ten minste...

 

© Karel Van Butsel 2004 - 2014
karel.van.butsel@skynet.be

Website by COMITO Consulting bvba