Login
Facebook Twitter LinkedIn Share

Raak-gezegd-of-geschreven
   "Vaagheid is het masker van de leugen"

     

Fantastisch

Categorie: Blogs 2010 Gepubliceerd: zondag 20 juni 2010
Facebook Twitter LinkedIn Share

Politiek is duidelijk mensenwerk. Geen volle week na de federale verkiezingen zijn we als kartel in Mechelen een ganse dag samen in vergadering geweest. Zinvol, resultaatgericht en in de beste verstandhouding. Omdat we al jaren investeren in menselijke relaties (niet dat dat moeilijk is, het klikt gewoon), en omdat we ook eerlijk met elkaar omgaan. Ook op moeilijkere momenten, en die maken we om beurt wel eens mee. Recentelijk bijvoorbeeld de woordbreuk van het OCMW raadslid van N-VA, nu het mindere kiesresultaat van CD&V, niets heeft op vandaag de menselijke relaties fundamenteel geschaad. En das echt wel belangrijk voor de toekomst van Mechelen. Want er is maar één fundamenteel alternatief in Mechelen, en dat is het kartel CD&V/N-VA. En dat eerlijk alternatief is dringend nodig.

En die goede verstandhouding steekt.

Afgunst steekt dan al snel de kop op. Sommigen hebben het misschien oprecht lastig met eerlijke analyses én met die goede verstandhouding in ons Mechels kartel. Anderen zijn er afgunstig op, en gunnen ons gewoon het mogelijke succes niet. Zo mochten een aantal mensen een smerige anonieme email ontvangen nav de analyse op deze webstek. Dat de lafaard (m/v) zich toch bekend maakt! Democratie is immers het georganiseerd van mening verschillen, en heeft niks met anonimiteit of "piepkenduik" te maken. Als positief democraat heb ik er geen probleem mee dat iemand met mij van mening verschilt, wel integendeel. Voor mijn part mogen mensen belgicist tot in de kist zijn. Zeker aangezien we in Mechelen de "republiek Vlaanderen", de "confederatie België" noch het nieuwe "unitaire België" zullen uitroepen. Ieders goed recht dus daar een andere mening dan ikzelf over te hebben. Maar dat betekent niet dat ik van mening verander. En wie weet krijgen we wel zinvolle discussies als mensen niet laf en geniepig, maar open en rationeel discussiëren. Anonieme emails zijn dan ook altijd een teken van zwakte, van minderwaardigheidsgevoel. En bovendien in Mechelen irrelevant als het over een meningsverschil op bovenlokaal niveau slaat.

Een rage?

Maar het is geen alleenstaand feit. Ook over de politie circuleren er anonieme emails. Want wie iets onderneemt, moet blijkbaar onderuit gehaald worden. Succes in een drugszaak? Onderuit halen geblazen. Wie resultaten boekt is een gevaar. Ook op politioneel vlak, daar is het nu de beurt aan de corpschef om aangevallen te worden. Voor mij geldt dan ook maar één stelregel: wie anoniem reageert, heeft altijd ongelijk, en zit zelf met een probleem. Laat anonieme emails dus geen enkele samenwerking verknoeien. Want samen werken, das het enige dat telt. In politiek, zakenleven, politie, of waar dan ook. En wie zich verschuilt voor het meningsverschil, anoniem een slechte sfeer probeert te creëren of mensen probeert is discrediet te brengen, verkommert uiteindelijk zelf in zijn/haar "geheime" schuilplaats. Ook aan de anonieme emailer over de politie dus dezelfde boodschap: kom naar buiten met je mening, anders zal er geen enkel respect voor kunnen zijn.

 

© Karel Van Butsel 2004 - 2014
karel.van.butsel@skynet.be

Website by COMITO Consulting bvba