Login
Facebook Twitter LinkedIn Share

Raak-gezegd-of-geschreven
   "Vaagheid is het masker van de leugen"

     

Keuzes

Categorie: Blogs 2010 Gepubliceerd: maandag 31 mei 2010
Facebook Twitter LinkedIn Share

Niet alleen de kiezer moet keuzes maken. Ook politici, eens ze aan het beleid zijn. Soms tegenstrijdige keuzes. Of wat te zeggen van de keuze tussen rust voor omwonenden of festivalvreugde op de Vismarkt? Een wankel evenwicht. Of nog: tussen meer geld voor preventie of meer geld voor politie? Meer geld voor veiligheid of meer geld voor gezellige feesten? Gelukkig bestaat er zoiets als de gulden middenweg. Alleen ligt die allicht voor iedereen ergens anders.

Mechelen Leeft.

Een fantastisch initiatief vanuit de Ronde Tafel, networking, gezelligheid en toch een goed doel in het achterhoofd. En wat een naam vooreen event. Woensdag "Mechelen Leeft", en vrijdag "Ronde van België" in Mechelen. Een levendige bedoening. Behoorlijk wat volk. Met andere woorden "Mechelen Leeft" opnieuw? Ja, natuurlijk. En af en toe moet een stad zelfs geld durven investeren om positief in de media te komen (als stad, niet als verkiezingskandidaat-burgemeester hé...). Zeker weten. Dus is zo'n evenement zeker te verdedigen. Alleen moet het dan ook goed georganiseerd worden. Want anders kom je er als stad bekaaider vanaf dan zonder het evenement. En dat is al zeker niet de bedoeling.

Mechelen staat stil.

Een grote muur tussen Mechelen-Noord en Mechelen-Zuid werd opgetrokken. Door de parcourskeuze, natuurlijk. Zowel de oprit Mechelen-Noord als de doorgang via Battel brug naar Uilmolenweg, als de doorgang langs Kon.Astridlaan of ring naar de Brusselse steenweg, alles was potdicht. Geen doorkomen aan. Heb op zo'n moment maar eens een dokter of de hulpdiensten nodig. Of probeer maar eens op een afspraak te geraken. Sommige bedrijven hebben écht hinder ondervonden van deze slechte organisatie. En dan is het natuurlijk geen kwestie meer van de juiste keuzes te maken tussen evenementen of andere bestedingen van het belastinggeld. Dan is het een kwestie van de gemaakte keuzes efficiënt uit te voeren. En daar heeft Mechelen weer gefaald. Jammer. Na het mislukte Stadsvisioenen, na de moeilijkheden rond het stadiondossier, na het niet halen van Mechelen culturele hoofdstad, na het niet binnen halen van de aankomst van een rit in de ronde van Frankrijk, hadden we toch mogen hopen dat alle zeilen bijgezet zouden worden om van dit event een succes te maken. Quod non. Echt jammer.

 

© Karel Van Butsel 2004 - 2014
karel.van.butsel@skynet.be

Website by COMITO Consulting bvba