Login
Facebook Twitter LinkedIn Share

Raak-gezegd-of-geschreven
   "Vaagheid is het masker van de leugen"

     

Moederdag

Categorie: Blogs 2010 Gepubliceerd: zaterdag 08 mei 2010
Facebook Twitter LinkedIn Share

Niets is belangrijker dan het gezin waar je opgroeit. Niets is dus belangrijker dan je moeder die jou op de wereld zet, en het beste van zichzelf geeft om je te laten opgroeien tot een fijne mens. Aan al die moeders die daartoe voor hun kinderen bijgedragen hebben: een hele dikke proficiat. En in het bijzonder aan mijn mama en schoonmama: bedankt voor al wat je voor mij en Martine betekend hebt. En wees gerust: jullie spoor is getrokken, want ook Martine is de fijnste mama die een kind kan wensen. Maar dat zullen ons drie gasten haar wel zelf duidelijk maken ...J

Stinkers.

Natuurlijk is dus al de rest minder belangrijk. Maar als de verkiezingen alweer op vaderdag mogen vallen (en op mijn verjaardag trouwens), mogen we ook effe over de politiek praten de dag voor moederdag hé. Niet over al die witte federale konijnen, niet over federale kandidaten die ontevreden zijn over hun plaats op de lijst, en niet over een zoveelste federale peiling. Na twee federale tussensprongetjes in deze blog gaat het wél terug over Mechelen. Je weet wel, die stinkende stad van vuile mensen. Althans, dat is wat dit stadsbestuur als signaal naar de buitenwereld zendt. Beledigend voor die vele Mechelaars die géén sluikstorters zijn. En bovendien als signaal alleen shockerend voor wie toch al braaf is. Wees dus maar gerust dat de echte sluikstorter in zijn vuistje lacht met zoveel onnozelheid. Nee, dit is écht een hele domme actie geweest, alleen wie niet verder denkt dan zijn (toeristische) neus lang is kan dit goedkeuren. Wees maar eens horeca-uitbater op zo'n moment. Of toerist die zijn zuurverdiende centjes een weekje in Mechelen komt spenderen. Bah. Een typisch voorbeeld van de spektakelpolitiek waar heel het land aan kapot gaat sinds de paarse periode van Verhofstadt en co. Jammer dat Mechelen daar nog niet van verlost is.

Viersporenbeleid.

Een positieve sensibilisering, zoals "Stad om te zoenen", kan ik dan weer wél appreciëren. Maar dan wel over het héle grondgebied van de stad aub. En samenvallend met voldoende onderhoudsteams om op te ruimen (die ook voldoende middelen krijgen om dit te doen, want die mensen doen een ondankbaar maar o zo belangrijk werk...) en voldoende vuilbakken waar je je vuil kwijt kan. En aangevuld met voldoende en efficiënte controles op sluikstorten. Een geïntegreerd beleid met andere woorden. En échte resultaten ipv een stinkende show.

Toch effe ter zijde.

Nee, je zal me niet zien op de verkiezingslijst. Vorige keer heb ik de Vlaamse lijst concreet gesteund vanuit een anonieme opvolgersplaats, en een schitterende score gehaald in Mechelen, waarvoor nogmaals mijn dank. Hoewel dit dus hoopgevend was, zal het dit keer niet op die manier gebeuren. De werkdruk, het politieke engagement in Mechelen én vooral de zorg voor mijn plots ziek gevallen schoonvader maken het dit keer onmogelijk, zelfs als men het mij vraagt. Dus aan al wie dacht voor mij te stemmen: Inge Vervotte, Servais Verherstraeten en Jef van den Berghe staan al zeker op de CD&V-Kamerlijst, je weet wat je te doen staat :-) .

 

© Karel Van Butsel 2004 - 2014
karel.van.butsel@skynet.be

Website by COMITO Consulting bvba