Login
Facebook Twitter LinkedIn Share

Raak-gezegd-of-geschreven
   "Vaagheid is het masker van de leugen"

     

Haïti...

Categorie: Blogs 2010 Gepubliceerd: zaterdag 16 januari 2010
Facebook Twitter LinkedIn Share

De superlatieven om de menselijke miserie daar te beschrijven schieten te kort. Ik denk dat het gepast zou zijn dat de stad ook nu ter hulp schiet met financiële of logistieke ondersteuning. M-fast in de stijgers. Handelen. Want alle mensen zijn evenwaardig. En dergelijke menselijke miserie kan écht niet ongemerkt voorbij gaan. Als daarvoor budgetten verschoven moeten worden, dan weze het maar zo.

Mechelen.

In één moeite kan dan misschien ook het globale budget herzien worden. Iets spaarzamer, en iets socialer. Met extra middelen voor de infrastructuur van het buitengewoon onderwijs in Mechelen. Want eerlijk gezegd, de begroting 2010 is een slechte begroting. Wat echter wél positief is, is dat men aan onze oproep tegemoet komt om bij het steeds maar weer invoeren van ondergrondse parkings, ook de bewoners parkeermogelijkheden te geven. Blijkbaar alleen nog maar 's nachts, en blijkbaar ook niet echt goedkoop, maar er is op zijn minst al wat aandacht voor. Het is dus toe te juichen dat de beden van de CD&V/N-VA oppositie om ook voor de bewoners aandacht te hebben, eindelijk gehoor krijgen...: na wat uitstel gaat men ze onder een andere titel en vorm invoeren. We hadden het eerder al met het "pistoletkwartiertje", met fietsenstallingen, .... Nu dus met de aandacht voor de bewoners. Benieuwd of dit ook met onze andere voorstellen zo zal blijven gebeuren. Het is te hopen voor Mechelen.

CD&V Mechelen.

Ook een hele dikke proficiat aan onze oude en nieuwe voorzitter van de afdeling, Marc, en aan Peggy, Maria en Lies, ons triumviraat van vrouwen dat de leiding heeft over resp. vrouw en maatschappij, de senriorenwerking van CD&V Mechelen en Jong CD&V Mechelen. Onze partij staat er weer goed voor, de bruisende nieuwjaarsreceptie vorige zondag was er het bewijs van. Proficiat ook aan al wie daaraan meewerkte, en een dikke mersie. Mechelen heeft weer eens kunnen zien waar de échte dynamiek vandaag zit...

 

© Karel Van Butsel 2004 - 2014
karel.van.butsel@skynet.be

Website by COMITO Consulting bvba