Login
Facebook Twitter LinkedIn Share

Raak-gezegd-of-geschreven
   "Vaagheid is het masker van de leugen"

     

Iedereen gelukkig ... ?

Categorie: Blogs 2011 Gepubliceerd: maandag 15 augustus 2011
Facebook Twitter LinkedIn Share

Red_de_Vesten_voor_webstekDit weekend zijn we terug gekeerd uit vakantie. En de vakantie was écht genieten geblazen, de terugkeer volledig ontspannen. Bij onze thuiskomst werden we bovendien al direct geconfronteerd met een schitterend kermisweekend in Battel, georganiseerd voor en door vrijwilligers, gesteund door plaatselijke sponsors (met dank van de belastingbetaler). Meteen een lesje voor het geldverslindend stadsbestuur. Of niet?

Nee hoor. Het stadbestuur verdient geen lesjes. Het stadsbestuur is perfect (en als er al iets mis loopt is dat uiteraard de fout van een andere overheid). Somers is dan ook zeker van een derde ambtstermijn, en indien de mensen zouden kiezen in functie van de realisaties van het stadsbestuur zou hij zelfs de absolute meerderheid behalen. Volgens de man zelf dan toch, maar das slechts een detail natuurlijk.

Het artikel waarin hij de eigen lof bezingt (in De Morgen) werd me door een aantal mensen doorgestuurd, ik vond het in mijn berg emails na de vakantie. Ook humor is fijn bij thuiskomst na een reis Wink. Wie ook eens hartelijk wil lachen kan me de ingescande versie per email vragen...

Iedereen gelukkig dus? Dat is de voorbije maanden wel écht gebleken (lol). Openbare werken, aanpak voor mobiliteit, armoedebestrijding, de compleet lege stadskas, en nog zoveel meer: de vreugde in Mechelen was echt wel immens. En zichtbaar: zwarte vlaggen om het beleid toe te juichen, actiecomités om te applaudisseren, protestmarsen om te feesten.

Mobarak is niet langer president in Egypte. Nochtans vond hij dat hij schitterend werk had geleverd.

 

© Karel Van Butsel 2004 - 2014
karel.van.butsel@skynet.be

Website by COMITO Consulting bvba