Login
Facebook Twitter LinkedIn Share

Raak-gezegd-of-geschreven
   "Vaagheid is het masker van de leugen"

     

Gezellig Mechelen

Categorie: Blogs 2011 Gepubliceerd: zondag 03 juli 2011
Facebook Twitter LinkedIn Share

SNC00019Vrijdagavond barstte, na de initiatieven op de Korenmarkt, ook de Dijlefeesten voluit los. Fantastische sfeer, gezellige mensen, en dit met een zeer klein budget van de belastingbetaler. Sponsors, vrijwilligers, en de alomtegenwoordige Alain zorgden voor dit meesterwerkje. Een dikke proficiat, op de Lamottige brug na was alles perfect. Niemand heeft de Mechelaars iets te leren als het op festivals aan komt.

Zaterdag een dagje Kortrijk met CD&V Mechelen, en ontvangst door de burgemeester. Ook daar: toffe sfeer. Aanleiding waren de kanaalfeesten, maar we hebben ook Kortrijk zelf bezocht. Een stad met een visie. Ten getuige het architecturale hoogstandje, 7 bruggen die in één project ontwikkeld worden en die de oevers van de Leie volop tot hun recht moeten laten komen. En wees gerust: de reeds ontwikkelde bruggen zijn perfect geïntegreerd met de omgeving, geven die omgeving zelfs een meerwaarde. Het feit dat Stefaan De Clercq een fan van architectuur is zal er wel niet vreemd aan zijn. En een ruil met onze Lamottige brug zit er jammer genoeg niet in.

Vandaag weer volop feest. Servus viert zijn 25 jarig bestaan. Wat een gezellige sfeer ook daar. Muziek, de onvermijdelijke zwarte pens met brood, een lekker drankje en dus de perfecte babbel. Het resultaat van vrijwilligers die Mechelen op de kaart zetten en een echte vriendengroep vormen. Chapeau, knap werk. En zonder belastinggeld. Door Mechelaars.

Van daaruit recht naar de viering van 25 jaar priesterschap en 50 jaar leven voor pastoor Stefaan in Sint Jan Berchmans, en de 75-jarige verjaardag van dé parochiewerker Jean. Voeg daar 100 jaar kerk in Sint Jan Berchmans aan toe, en je weet meteen dat er een overvolle kerk vol enthousiaste mensen een prachtige viering konden meemaken. En opvallend: jong én oud. En natuurlijk volgde de onvermijdelijke receptie voor de feestelingen. Alweer dankzij zovele fijne mensen die zich als vrijwilliger willen inzetten. Gratis en voor niks.

\r\n

Mechelen is een fijne stad met gezellige mensen. Misschien moet de stad daar toch nog eens over nadenken wanneer ze weer eens 350,000 euro wil uitgeven aan een Maanfestival in het (verkiezings)jaar 2012. Niet aangewezen voor een virtueel failliete stad. Zeker als je weet dat het alleen maar concurrentie betekent voor initiatieven van mensen die dankzij vrijwillige inzet een gezellige sfeer in onze stad mogelijk maken. Verander dus nu nog het geweer van schouder: geef de mensen wat ondersteuning ipv ze zelf met eigen organisaties kapot te concurreren. Steun de vrijwilligers, ze verdienen het, en ook de belastingbetaler wordt er nog beter van.

 

© Karel Van Butsel 2004 - 2014
karel.van.butsel@skynet.be

Website by COMITO Consulting bvba