Login
Facebook Twitter LinkedIn Share

Raak-gezegd-of-geschreven
   "Vaagheid is het masker van de leugen"

     

Kijken naar de toekomst

Categorie: Blogs 2011 Gepubliceerd: donderdag 30 juni 2011
Facebook Twitter LinkedIn Share

cdenv-logo1Nee, verrast ben ik niet door de beslissing van N-VA om na de verkiezingen van 2012 in Mechelen geen kartel meer te vormen met CD&V, en dus afzonderlijk naar de kiezer te gaan. De druk vanuit hun Brussels hoofdkwartier was de laatste dagen zo groot en het beslissingsproces zo strak geregisseerd, dat het bijna niet anders kon aflopen dan op deze manier.

Verrast ben ik dus niet door de beslissing. Maar ik vind ze wel een vergissing. Omdat politieke versnippering niet de beste keuze is voor een doortastend beleid in Mechelen.  Het lijkt me bovendien wat bizar jarenlang een gezamenlijk alternatief voor paars aan te bieden, maar dit alternatief uiteindelijk niet gezamenlijk aan de kiezer te durven presenteren.

We hebben echter respect voor de partijstrategie van N-VA, en nemen akte van hun beslissing.  En zeker op menselijk vlak zijn er geen potten gebroken, er is geen ruzie of gebakkelei, ik ben zeker bereid nog anderhalf jaar samen met de twee raadsleden van N-VA ons alternatief te blijven verdedigen.

Als CD&V kijken we nu echter vooral naar de toekomst van onze stad. We bouwen daarbij consequent voort op ons positieve alternatief voor paars Mechelen zoals we dat al bijna 5 jaar aanbieden, met constructieve voorstellen en opbouwende kritiek.

Vanuit onze sterke lokale verankering, zo typisch voor CD&V, en met de sterke persoonlijkheden die CD&V Mechelen kenmerkt, zullen we dit alternatief in 2012 ook vrank en vrij aan de kiezer aanbieden. We hebben bovendien veel vertrouwen dat dit alternatief zal aanslaan. Gemeenteraadsverkiezingen gaan over de juiste mensen, ideeën en expertise om onze stad vanuit een globale visie toekomstgericht te besturen. Uiteindelijk maken de mensen daarbij zelfs nog het meest het verschil. En ja, ... die mensen hebben wij in huis.

Sommigen vragen me nu al of een coalitie met N-VA door deze beslissing onmogelijk geworden is. Natuurlijk niet. Ik herhaal het: er zijn geen potten gebroken, de lokale N-VA en CD&V zijn niet plotseling elkaars vijanden geworden. Maar zouden we over dergelijke zaken toch niet beter eerst even de mening van de kiezer vragen... ?

 

© Karel Van Butsel 2004 - 2014
karel.van.butsel@skynet.be

Website by COMITO Consulting bvba