Login
Facebook Twitter LinkedIn Share

Raak-gezegd-of-geschreven
   "Vaagheid is het masker van de leugen"

     

Wat meer visie graag

Categorie: Blogs 2011 Gepubliceerd: zaterdag 18 juni 2011
Facebook Twitter LinkedIn Share

Melaan_voor_webstek_blog_2011_06_18Vandaag moest ik in het Scheppersinstituut zijn. Maar de speelplaats, waar me parking was beloofd, stond vol geparkeerd. Gratis parking, uniek in Mechelen, dus "allen daarheen", weet je wel. Terug weggesukkeld van de speelplaats, na veel draai- en maneuvreerwerk. Op zoek naar een parkingske in Mechelen. Maar...

Je kan niet meer naar de grote markt vanuit de Melaan. Noch in de aanpalende straten (Dobbelhuyzen,....), noch op de Melaan zelf parking. Rondje gereden. Dan maar over de Kraanbrug. Haverwerf en langs de Dijle: geen plaats. Olivetenvest: geen plaats. Terug draaien. Verder rijden. Uiteindelijk voorbij de Guido Gezellelaan en na vele omzwervingen een betalende plaats gevonden, niet oneindig ver van Scheppers, en met enige twijfel (wegens onduidelijkheid) of het wel een echte parkeerplaats was. 25 minuten te laat op mijn afspraak.

Een klein uur later terug te voet vertrokken uit Scheppers op weg naar mijn geparkeerde auto. Nog nooit zo'n autostank meegemaakt op de Melaan. Iedereen aan het aanschuiven. Geen plaats om te parkeren, iedereen staat stil, en als men start rijdt men rondjes. Extra kilometers. Extra CO² uitstoot. Allemaal omdat men het de auto niet te gemakkelijk wil maken.

Alleen.... 
de auto is geen levend wezen. In de auto zitten levende wezens.En die maakt men het dus moeilijk.

Enfin, dit verhaal om te zeggen dat het parkeren vandaag slecht geregeld is in Mechelen. En dat er dus effectief iets moet gebeuren. Maar of het moet gebeuren met schending van de privacy mbv de nummerplaatherkenning, of het moet gebeuren door de manier waarop men nu de autoluwe binnenstad wil invoeren, of het moet gebeuren door de autobestuurders te pesten ipv door de andere vervoersmiddelen aangenamer te maken, of het moet gebeuren door de bewoners administratie op te leggen als er vrienden op bezoek komen, dat is maar zeer de vraag.

Onvoorbereid en zonder visie iets invoeren kan misschien leuk, spectaculair of goed getimed zijn in functie van de verkiezingen. Maar het zijn wel altijd mensen die er de nadelen van ondervinden. Of die nu op de fiets zitten of in de auto. Het blijven mensen.

 

© Karel Van Butsel 2004 - 2014
karel.van.butsel@skynet.be

Website by COMITO Consulting bvba