Login
Facebook Twitter LinkedIn Share

Raak-gezegd-of-geschreven
   "Vaagheid is het masker van de leugen"

     

Een goed idee, maar een draak van een voorstel.

Categorie: Blogs 2011 Gepubliceerd: zaterdag 05 maart 2011
Facebook Twitter LinkedIn Share

autoluwHet stadsbestuur heeft vorige maandag op een wijkvergadering haar plannen ontplooid ivm een autoluwe binnenstad.

Een Autoluwe binnenstad? Natuurlijk zijn we daar op zich wel voor. Het gaat er echter om hoe je het invoert en hoe je dat begrip invult.

Mijn voorlopige kritiek op basis van de algemene lijnen is zesvoudig.

1. Opnieuw wordt zonder voorafgaand overleg met de mensen of hun vertegenwoordigers een ingrijpende maatregel genomen, in pure "voldongen-feiten-stijl" Dit is niet de manier om zo'n project te laten slagen.

2. Bovendien is het plan zelf compleet onvoldragen en op sommige punten ronduit slechtZo maakt men het leven van de bewoners op sommige plaatsen onmogelijk (Dobbelhuizen, Tichelrij, ...).

3. Op andere punten is het plan dan weer dramatisch voor de handelaars.

4. En wat er met het circulatieplan van de Lijn staat te gebeuren is helemaal nog niet duidelijk".

5. Tegelijk vermindert de bereikbaarheid van de binnenstad voor senioren en mensen die moeilijker te been zijn.

6. Ten slotte werd de privacy-problematiek al helemaal niet onderzocht. Niemand kan immers nog met de auto de stad in tussen 11 en 19 uur zonder nummerplaatherkenning, ook bv. medische beroepen niet. Het is maar de vraag of dat allemaal zo maar mag en kan, en of de Mechelaars en hun bezoekers dit allemaal zo maar aanvaarden, want dit is echt Big Brother".

Wij pleiten er dan ook voor de invoering van dit plan absoluut uit te stellen tot het wat meer doordacht is. Het plan zelf moet grondig bijgestuurd worden. Want in deze zesvoudige kritiek heb ik het nog maar alleen gehad over het geïsoleerde plan zelf. Maar ook de samenhang met andere dossiers, zoals de parkeermogelijkheden, het opnieuw gratis maken van de parking aan het Rode Kruis plein, de droom van sommigen om een tram in Mechelen te laten rijden, enz, het moet allemaal nog geïntegreerd worden. Dit plan is compleet onvoldragen. Dit moet anders. De Mechelaars mogen niet het slachtoffer van worden

 

© Karel Van Butsel 2004 - 2014
karel.van.butsel@skynet.be

Website by COMITO Consulting bvba