Login
Facebook Twitter LinkedIn Share

Raak-gezegd-of-geschreven
   "Vaagheid is het masker van de leugen"

     

Eerste actie voor de fietser.

Categorie: Blogs 2011 Gepubliceerd: zondag 13 februari 2011
Facebook Twitter LinkedIn Share

fietsen-vismarktZaterdag hield CD&V Mechelen zijn eerste actie om de fietser meer veiligheid te garanderen na de realisatie van het nieuwe stationsproject.

Na onderhandelingen en gesprekken met het kabinet van minister Crevits, en na gesprekken met de minister zelf, zijn we er immers in gelukt een concreet alternatief te bieden voor het originele ontwerp, een veiliger alternatief dat geen vertraging voor het originele project oplevert. Dit alternatief is een project voor een fietstunnel, die enerzijds het oversteken beveiligt en anderzijds de levensgevaarlijke smalle fietsstrook voor dubbel fietsverkeer overbodig maakt door verderop terug bovengronds te komen.

Het is door dit als afzonderlijk project aan de Vlaamse overheid te vragen, dat de stad vertragingen kan vermijden voor het ruimere stationsproject, aangezien zo geen wijzigingen aan dat project moeten aangevraagd worden. De stad kan zich bovendien permitteren die afzonderlijke aanvraag in te dienen: minister Crevits heeft ons reeds bevestigd dat zij daar positief zal op reageren, en in het kader van de zogeheten module 18 dit project wil bekijken. Zo'n opportuniteit kan je als stad gewoon niet laten liggen, dunkt me.

CD&V leeft.

Niet alleen actie voeren voor de Mechelaars. CD&V Mechelen doet meer. Vandaag was het weer de jaarlijkse Brubrunch. Een jaarlijkse succesformule waar telkens tussen de 200 en de 300 mensen op af komen om gezellig te eten en te keuvelen. Het was dit jaar niet anders. Proficiat aan de vrijwilligers die dit allemaal mogelijk maken.

En in Mechelen rommelt het...

Een gewone straat in Battel, de Wolverbosstraat, gaf me een eerste ervaring van gebrek aan inspraak door dit stadsbestuur. Kleine aanpassingen aan het ontwerp, gevraagd door de bewoners, werden uiteindelijk hautain genegeerd. En het blijkt nu geen uitzondering te zijn, steeds meer mensen hebben er genoeg van voor voldongen feiten gesteld te worden. Voorbeelden legio.

De Schuttersvest, het Plaisanceplein, de Louisastraat nu ook: stilaan moeten we ons toch gaan afvragen wat er loos is in Mechelen. Het is té gemakkelijk iedereen die het goed voor heeft met Mechelen, al die geëngageerde mensen die hun schouders onder veranderingen willen zetten, al die vrijwilligers die acties voeren of al die burgers die in de pers of elders uhun ongenoegen uiten, af te doen als negatievelingen. Wie dat doet, doet meteen afbreuk aan democratische inspraak.

Het wordt hoog tijd dat dit stadsbestuur afdaalt uit zijn ivoren toren om te luisteren, en niet om te decreteren.

 

© Karel Van Butsel 2004 - 2014
karel.van.butsel@skynet.be

Website by COMITO Consulting bvba