Login
Facebook Twitter LinkedIn Share

Raak-gezegd-of-geschreven
   "Vaagheid is het masker van de leugen"

     

Mijmeren over 2011 en 2012

Categorie: Blogs 2011 Gepubliceerd: vrijdag 30 december 2011
Facebook Twitter LinkedIn Share

Oudjaar voor_webstekToen ik voor CD&V de coalitie 2000-2006 onderhandelde, wilden we absoluut de binnenstad opwaarderen. We vroegen ons af waar we het geld gingen halen om dat te doen. Zuinig zijn hier, om te investeren daar. En gelukkig investeerde ook Vlaanderen in die periode massaal in alle centrumsteden. Nooit is het uitzicht van Mechelen zoveel verbeterd, als in de periode 2000- 2006. Zelfs heel wat zaken die daarna pas ingehuldigd werden, zijn toen gelanceerd. Mechelen werd mooier, aangenamer. En dat moet zo blijven.

Maar net daarover maak ik me wat zorgen. De Mechelse spaarpot is immers leeg. En wie zijn spaarpot opsoupeert, kan niet eeuwig blijven investeren. In het straatbeeld is dat nog niet echt zichtbaar. Maar de cijfers schreeuwen het uit, elke dag luider.

Er moest dus absoluut bespaard worden in de begroting van 2012. Besparen, maar niet lukraak. Prioriteiten moesten gesteld worden. Want tegelijk zijn er nog vele noden bij de Mechelaars zelf. Betaalbare woningen. Cultuur op maat van Mechelen. Bereikbaarheid en leefbaarheid van de binnenstad. Armoedebestrijding. Begaanbare voetpaden. Enz.

De begroting voor 2012 was dus een grote uitdaging. Paarse verspilzucht kon niet langer. Zo dachten wij. De juiste prioriteiten moesten gesteld worden. Zo dachten wij. Nu besparen, om nadien opnieuw te kunnen investeren. In de stad, maar vooral in u, en in alle fijne mensen van onze stad. Zo dachten wij.

Maar jammer genoeg heeft paars ook dit jaar anders beslist. Uitverkoop van bezittingen om de cijfers op te smukken. De mensen meer doen betalen voor het parkeren, voor de vuilzakken en voor de dienstverlening van de stad. Echte besparingen ook wel, das juist, maar onvoldoende. En zeker niet bij het paarse legioen zelf. Zo wordt het Mexicaans legers kabinetsmedewerkers afgeschaft …. vanaf 2013. Pas in de volgende coalitie dus.

Volgend jaar krijgt u de kans om te beslissen of die volgende coalitie opnieuw paars wordt, en dus even duur blijft voor uw portemonnaie. Ik wens u in 2012 dan ook een verstandige keuze.

Maar bovenal wens ik u een goede gezondheid, zowel fysiek als geestelijk, veel gezellige mensen om u heen en veel plezier in en waardering voor al het goede dat je doet.

Geniet van 2012 !

 

© Karel Van Butsel 2004 - 2014
karel.van.butsel@skynet.be

Website by COMITO Consulting bvba