Login
Facebook Twitter LinkedIn Share

Raak-gezegd-of-geschreven
   "Vaagheid is het masker van de leugen"

     

Zalig Kerstfeest

Categorie: Blogs 2011 Gepubliceerd: zaterdag 24 december 2011
Facebook Twitter LinkedIn Share

Kerstmis voor_webstek Kerstmis. Dat gaat al honderden jaren over meer dan cadeautjes. Kerstmis gaat over vrede, over familie, en over gezelligheid. Over alles wat niets met hardvochtigheid heeft te maken.

En over solidariteit. Over wie minder heeft. Met de vraag: kunnen ook zij die wat minder hebben, genieten van dit grote christelijke feest? Net daar verwijst ook Kerstmis naar. Het kind in de kribbe, in de koude, zonder materiële welstand, en oh zo kwestbaar: het symboliseert de zwakkere die sterk is in zijn eenvoud. Staan we daar ook nog bij stil?

Binnenkort start de rat-race van 2012 weer. Daarom hoop ik dat we ook héél even stil staan zoals de "sterre bleef stille staan" meer dan 2000 jaar geleden. Om te wijzen op wat écht belangrijk is. De eenvoud van het leven, de liefde voor wie je graag ziet en de samenhorigheid met de anderen. Niet om te scoren. Gewoon omdat je het wil.

Het mag dan nog zo koud zijn als het wil: vanbinnen wordt het dan warm. Ik wens iedereen de gloed van het goede, en daardoor een warm en vreugdevol Kerstfeest,

 

© Karel Van Butsel 2004 - 2014
karel.van.butsel@skynet.be

Website by COMITO Consulting bvba