Login
Facebook Twitter LinkedIn Share

Raak-gezegd-of-geschreven
   "Vaagheid is het masker van de leugen"

     

Pokeren met ons belastinggeld.

Categorie: Blogs 2011 Gepubliceerd: maandag 21 november 2011
Facebook Twitter LinkedIn Share

Pokeren voor_webstekDe één staat over de ander te schreeuwen dat hij het land in gevaar brengt. De ander staat te schreeuwen dat hij al voldoende toegevingen heeft gedaan. Nog een ander heeft het altijd al geweten, dat het nooit goed zou komen. En als er niets meer lukt, zijn de markten en Europa aan de beurt om iemand anders de schuld te geven. Een mens zou het zowaar gewoon worden. Ware het niet dat we er allemaal elke dag armer van worden.

Vandaag heb ik echter de overtreffende trap van hypocrisie gezien, gepresenteerd door liberalen en franstalige socialisten in dit land: absoluut niet willen dat iets lukt, maar niet de schuld van die mislukking willen dragen en daarvoor een hele show in scene zetten. Om zichzelf als "de goeie" te profileren, en vooral: de andere als de "slechte". Grof. Pokeren met mijn belastinggeld omwille van enggeestig partijbelang. Op dit moment kan ik over die soap maar één ding meer denken: verdomme, onnozelaars.

En wat te denken van Bart De Wever, die doodleuk van de situatie misbruik maakt om nog wat olie op het vuur te gooien met een voorstel dat op geen enkele manier kan lukken, maar wel leuk bekt. Heel even dacht ik dat het Jean-Marie De Decker was die sprak. Maar nee, het was de winnaar van de verkiezingen die zijn deel in het toneelstuk kwam opeisen. Alweer een illusie armer over N-VA: ook daar blijkt partijstratego belangrijker dan de welvaart van de mensen. Ook dat nog.

Misschien is het er wat over om dat over de eigen partij te zeggen, maar ik kan in deze omstandigheden alleen maar fier zijn op de discrete, serene en opbouwende houding van CD&V. Ik hoop dat Wouter Beke ook in deze omstandigheden de katalysator kan zijn om toch nog tot een goede oplossing te komen, net zoals in het communautaire dossier.  In het belang van alle Vlamingen. Als lid van de tegenwoordig zo besproken middenklasse vind ik immers dat alle Vlamingen belangrijk zijn. Alle 6 miljoen.

 

© Karel Van Butsel 2004 - 2014
karel.van.butsel@skynet.be

Website by COMITO Consulting bvba