Login
Facebook Twitter LinkedIn Share

Raak-gezegd-of-geschreven
   "Vaagheid is het masker van de leugen"

     

Van BOB en ROGER

Categorie: Blogs 2012
Gepubliceerd: zaterdag 29 december 2012
Facebook Twitter LinkedIn Share

 

Lees meer: Van BOB...In Saudi-Arabië mogen vrouwen geen auto rijden. En zijn er minder ongelukken dan in België. Dus laten we ook hier de vrouwen verbieden auto te rijden. Dan zullen er ook hier minder ongelukken zijn.

Of nog eentje: ik kan in mijn kostuum, mijn kostuum kan in mijn valies, dus ik kan in mijn valies.

Dat is zo ongeveer het niveau van de redenering rond het repressieve scandinavische model. In Scandinavië is er een repressief model rond alcohol in het verkeer. In Scandinavië zijn minder accidenten. Laten we dat repressieve model dus gewoon kopiëren. Einde redenering, alles opgelost.

Tiens, zou snelheid er dan niks meer...

Lees meer: Van BOB...

Zalig Kerstfeest en gelukkig 2013

Categorie: Blogs 2012
Gepubliceerd: maandag 24 december 2012
Facebook Twitter LinkedIn Share

Lees meer: Zalig...Ongeveer 2012 jaar gelende werd een baby geboren. Vanaf die geboorte tot zijn dood zou hij ons nadrukkelijk wijzen op het belang van de eenvoud in het leven en ons overtuigen elkaar graag te zien, tot het uiterste toe. Een kleine 2000 jaar later zijn we daar met zijn allen nog niet echt in gelukt. Maar elk jaar rond Kerstmis, de geboortedag van die baby, proberen we toch het beste in elkaar te zien, even rustig te worden in onze dagelijkse rat race, en na te denken over het leven, misschien zelfs even stil te staan bij wie het minder goed...

Lees meer: Zalig...

Over muziek in de Nekkerhal, en een volwassen politiek landschap

Categorie: Blogs 2012
Gepubliceerd: zondag 09 december 2012
Facebook Twitter LinkedIn Share

In de Nekkerhal komt een musical. En dat brengt in 2014 extra geld op voor Mechelen. Goed voor de armlastige stadskas en dus voor ons allemaal. Minder goed echter voor wie dacht in 2014 zelf een evenement in de Nekkerhal te organiseren. Moeten daarom de bestaande evenementen per definitie voorrang krijgen? Niet noodzakelijk, meer nog, de musical kan een fijne vernieuwing inluiden voor deze oorspronkelijk als groentenmarkt voorziene hal.

Respect voor de vroegere klanten is dan weer wél aan de orde. Want we willen hen graag terug verwelkomen na 2014. Respect voor de huidige klant, en hem helpen bij het organiseren...

Lees meer: Over...

De staat van genade zal niet lang duren.

Categorie: Blogs 2012
Gepubliceerd: zondag 02 december 2012
Facebook Twitter LinkedIn Share

 

Lees meer: De staat...De nieuwe coalitie kan starten op 1 januari. In een staat van genade, zoals dat altijd gaat met nieuwe coalities. Een prille liefde is altijd mooi. Zo hebben we ook binnen CD&V Mechelen het bestuursakkoord unaniem goedgekeurd. Althans, datgene wat we er van wisten. In feite meer uit 'liefde', meer als "motie van vertrouwen" in onze mandatarissen, dan op basis van de volledige tekst. Prille liefde is immers "blind", heeft een "blind vertrouwen". Daar is trouwens niks mis mee. En dat geldt dus ook binnen CD&V Mechelen.

Maar hoe lang zal de staat van genade voor de opstartende coalitie duren? In de...

Lees meer: De staat...

Duurzaam Mechelen, katholieken of Israel bashen en een C-attest: een boeiende week.

Categorie: Blogs 2012
Gepubliceerd: zaterdag 17 november 2012
Facebook Twitter LinkedIn Share

 

Lees meer: Duurzaam...In Mechelen komt mogelijk een miljoenenproject rond "smart cities", mee gefinancieerd door Europa en privé partners. Schitterend! Een fantastisch project, waar we met zijn allen achter moeten gaan staan. Vorig jaar deze tijd al probeerde ik mijn partij er lokaal van te overtuigen (toen nog als oppositieleider) dit thema door een dergelijk project in Mechelen te ondersteunen. Meer nog, ik vond dit zo belangrijk dat ik oordeelde dat dit gerust een belangrijk verkiezingsthema mocht worden: duurzaamheid voor milieu, maar ook voor mobiliteit, zorgverlening etc. Want deze technologie opent mogelijkheden voor al deze domeinen. De tijd was er toen blijkbaar niet rijp...

Lees meer: Duurzaam...

Vernieuwing?

Categorie: Blogs 2012
Gepubliceerd: zondag 11 november 2012
Facebook Twitter LinkedIn Share

Lees meer: ...Kangoeroewonen. Het lijkt wel het meest recente wondermiddel voor de vergrijzing en het samen leven van jong en oud. Met voordelen voor iedereen, en nadelen voor iedereen. En dat kan het ook zijn. Maar moet de overheid dat nu écht allemaal regelen? Zijn we niet in staat om dit als volwassen mensen zelf te regelen, zonder bemoeienissen? Of moeten er weer fiscale voordelen aan vast hangen?

En is het wel zo nieuw? Ik zal je eens wat vertellen: in mijn jeugd woonde ik in de Adegemstraat, nummer 35 om precies te zijn. Mijn ouders hadden daar een apotheek, en een huis met...

Lees meer: ...

Mijn dochter kent een crimineel

Categorie: Blogs 2012
Gepubliceerd: zaterdag 27 oktober 2012
Facebook Twitter LinkedIn Share

Lees meer: Mijn...Mijn dochter kent een crimineel. Enfin, misschien geen crimineel. Maar dan toch een "overlastjongere". Schorriemorrie zeg maar. Zit in het laatste jaar humaniora, zoals zij, en in dezelfde school. Heeft de euvele moed gehad zijn boterhammekes op te eten op de trappen van een kerk. Wie doet nu zoiets? Straffen die gast. 100 euro GAS boete. Dan mag hij nog blij zijn dat er geen gevangenis aan te pas komt. En liefst nog enkele middagen gemeenschapsdienst: opkuisen van kerktrappen of zoiets.

Natuurlijk is het bovenstaande cynisch bedoeld. Dit kan toch echt niet meer. Na de fietsers die hun rijbewijs voor...

Lees meer: Mijn...

Vooruit kijken

Categorie: Blogs 2012
Gepubliceerd: zondag 21 oktober 2012
Facebook Twitter LinkedIn Share

Lees meer: Vooruit...OK, we verschillen binnen CD&V Mechelen blijkbaar van mening over wat het geworden is: winnen tegen de peilingen of verliezen tegen de tegenstrevers. Het weze zo. Dat meningsverschil is niet het belangrijkste. Het belangrijkste is dat we kunnen leren uit de voorbije verkiezingen. En dus opnieuw sterker vooruit kunnen kijken. Daar gaat het over.

Vooruit kijken wordt in Mechelen bovendien een pak interessanter als we in de coalitie kunnen geraken. Dan kunnen we immers niet alleen "denken" hoe het moet, maar dan kunnen we het de komende zes jaar ook "doen". Dat we nu mee aan tafel zitten is dus een schitterende...

Lees meer: Vooruit...

Ontbonden kartel is het grootst, maar CD&V verliest

Categorie: Blogs 2012
Gepubliceerd: zondag 14 oktober 2012
Facebook Twitter LinkedIn Share

 

Lees meer: ...Eerst en vooral past vandaag een proficiat aan Bart Somers voor zijn schitterend resultaat. Ongezien in Mechelen. Dit kan niemand over het hoofd zien. Ook N-VA heeft een mooie score gehaald, proficiat aan de ploeg van Marc.

CD&V krijgt klappen. Jammer. En in feite onverdiend. Want wat zien we? Enerzijds is er de goede score van wie de huidige meerderheid in Mechelen verdedigde: Bart Somers en zijn lijst. Anderzijds is er ook de constructieve oppositie, CD&V/N-VA, die samen zelfs meer stemmen haalt dan de stadslijst van Somers. Zo slecht zal onze oppositie de voorbije vijf jaar dus wel niet...

Lees meer: ...

Wouter Van Butsel staat op plaats 31

Categorie: Blogs 2012
Gepubliceerd: zaterdag 13 oktober 2012
Facebook Twitter LinkedIn Share

Lees meer: Wouter...Beste bezoeker,

Morgen, 14 oktober bepalen we met zijn allen hoe Mechelen de komende 6 jaar zal evolueren. Dezer dagen wordt u daarom met slogans rond de oren geslagen, de ene al wat spitsvondiger dan de andere.
Maar uiteindelijk gaat het op 14 oktober over de mensen die het beleid morgen zullen maken, voorbij de slogans.

Daarom wil ik u graag vragen even na te denken of u Wouter Van Butsel geen kans wil geven daaraan mee te werken. Wouter is natuurlijk mijn zoon, daarom ook zijn knipoog door zich als VAN BUTSEL 2.0 voor te stellen.

Maar hij is...

Lees meer: Wouter...

¬© Karel Van Butsel 2004 - 2014
karel.van.butsel@skynet.be

Website by COMITO Consulting bvba