Login
Facebook Twitter LinkedIn Share

Raak-gezegd-of-geschreven
   "Vaagheid is het masker van de leugen"

     

Over muziek in de Nekkerhal, en een volwassen politiek landschap

Categorie: Blogs 2012 Gepubliceerd: zondag 09 december 2012
Facebook Twitter LinkedIn Share

In de Nekkerhal komt een musical. En dat brengt in 2014 extra geld op voor Mechelen. Goed voor de armlastige stadskas en dus voor ons allemaal. Minder goed echter voor wie dacht in 2014 zelf een evenement in de Nekkerhal te organiseren. Moeten daarom de bestaande evenementen per definitie voorrang krijgen? Niet noodzakelijk, meer nog, de musical kan een fijne vernieuwing inluiden voor deze oorspronkelijk als groentenmarkt voorziene hal.

Respect voor de vroegere klanten is dan weer wél aan de orde. Want we willen hen graag terug verwelkomen na 2014. Respect voor de huidige klant, en hem helpen bij het organiseren van zijn evenement in 2014, het is de opdracht van de vzw rond de Nekkerhal. Helpen bij de inrichting van tenten voor de Rommelmarkt op het domein, zou bijvoorbeeld zo'n blijk van respect voor jarenlange klantentrouw kunnen zijn. Zoiets moet mijns inziens bespreekbaar zijn.

De kritiek dat Studio 100 in handen is van de schoonbroer van Bart Somers is dan weer een beetje flauw. Want wat is het alternatief? Een goed dossier niet uitvoeren omdat mensen familie zijn van elkaar?  Het dossier moet gewoon op zijn merites beoordeeld worden, niet op de familiale banden van de ene of de andere. Dat schoonbroers niet zelf de onderhandeling met elkaar voeren, kan ik begrijpen. Maar een dossier louter beoordelen op familiale banden is een beetje kort door de bocht. Wat niet belet dat iedereen (extra) waakzaam mag blijven.

Intussen is ook in Antwerpen het  coalitieakkoord rond. En of dit nu een goed of een slecht akkoord is, één ding wordt hierdoor wel duidelijk gemaakt: niemand wil N-VA het recht ontzeggen te besturen. In Vlaanderen zit N-VA in de regering, in de grootste stad van Vlaanderen levert ze de burgemeester. Elk Calimero gevoel kan nu dus verdwijnen: N-VA is een partij zoals de anderen, die bestuurt waar het kan en oppositie voert waar het moet. Met akkoorden gebaseerd op compromissen, akkoorden die soms sterk op hun programma gebaseerd zijn (zoals in Antwerpen allicht), en soms met het programma van een andere partij als initieel uitgangspunt van de onderhandelingen tot stand kwamen (zoals in Mechelen).

De volwassenheid in de relaties met N-VA kunnen de volwassenheid van het politieke landschap in Vlaanderen alleen maar ten goede komen: iedereen die op gelijke basis met elkaar praat. Volwassen partijen onder elkaar. Veel succes alvast aan alle gemeentelijke bestuurders de komende zes jaar.

 

© Karel Van Butsel 2004 - 2014
karel.van.butsel@skynet.be

Website by COMITO Consulting bvba