Login
Facebook Twitter LinkedIn Share

Raak-gezegd-of-geschreven
   "Vaagheid is het masker van de leugen"

     

Mijn dochter kent een crimineel

Categorie: Blogs 2012 Gepubliceerd: zaterdag 27 oktober 2012
Facebook Twitter LinkedIn Share

Politie voor_webstekMijn dochter kent een crimineel. Enfin, misschien geen crimineel. Maar dan toch een "overlastjongere". Schorriemorrie zeg maar. Zit in het laatste jaar humaniora, zoals zij, en in dezelfde school. Heeft de euvele moed gehad zijn boterhammekes op te eten op de trappen van een kerk. Wie doet nu zoiets? Straffen die gast. 100 euro GAS boete. Dan mag hij nog blij zijn dat er geen gevangenis aan te pas komt. En liefst nog enkele middagen gemeenschapsdienst: opkuisen van kerktrappen of zoiets.

Natuurlijk is het bovenstaande cynisch bedoeld. Dit kan toch echt niet meer. Na de fietsers die hun rijbewijs voor de auto kwijt raakten omdat ze zo verantwoord waren niet met de auto te rijden nadat ze enkele glaasjes op hadden, nu de schooljongeren die "gepakt" worden omdat ze het tof vinden niet op café, maar op een trap hun boterhammekes op te eten.

De politie "verdedigt" zich. De Veemarkt is immers een plaats met veel "overlast". Vroeger noemden we dat een school. Maar ik begrijp het hoor, al die jongeren die in de weg lopen omdat ze opleiding volgen, het moet echt wel storend zijn voor al wie daar woont. Snel nog een camera plaatsen. Want "wie niets te verbergen heeft, kan daar toch niet tegen zijn". Zo kunnen we al die snoodaards nog sneller beboeten.

De waarheid ligt uiteraard ook een beetje in het midden. Natuurlijk moeten jongeren hun vuiligheid niet weggooien op straat. Maar ik denk eerlijk gezegd dat als de politie zich kan bezig houden met het pesten van jongeren die gewoon hun boterhammekes op aan het eten zijn, ze ofwel met te veel zijn, ofwel de verkeerde prioriteiten stellen. Dit zijn geen overlastjongeren. Dit zijn overlastagenten.

Goed dus dat de GAS-boetes geherevalueerd gaan worden. Das voor de nieuwe lichting (enfin, in het geval van CD&V dus ook de oude lichting :-)) gemeenteraadsleden. Maar hoe dan ook: zelf zit ik nog 2 maand in de gemeenteraad. En ik zal tot de laatste dag mijn plicht doen. Over dit onzinnig optreden wil ik dus op 6 november interpelleren op de gemeenteraad. Want dit kan echt niet meer. Mechelen mag geen verstikkende politiestaat worden. Wie jonge gezinnen wil aantrekken, moet "jong zijn" aanvaarden.

 

© Karel Van Butsel 2004 - 2014
karel.van.butsel@skynet.be

Website by COMITO Consulting bvba