Login
Facebook Twitter LinkedIn Share

Raak-gezegd-of-geschreven
   "Vaagheid is het masker van de leugen"

     

Ontbonden kartel is het grootst, maar CD&V verliest

Categorie: Blogs 2012 Gepubliceerd: zondag 14 oktober 2012
Facebook Twitter LinkedIn Share

 

cdenv-logo1Eerst en vooral past vandaag een proficiat aan Bart Somers voor zijn schitterend resultaat. Ongezien in Mechelen. Dit kan niemand over het hoofd zien. Ook N-VA heeft een mooie score gehaald, proficiat aan de ploeg van Marc.

CD&V krijgt klappen. Jammer. En in feite onverdiend. Want wat zien we? Enerzijds is er de goede score van wie de huidige meerderheid in Mechelen verdedigde: Bart Somers en zijn lijst. Anderzijds is er ook de constructieve oppositie, CD&V/N-VA, die samen zelfs meer stemmen haalt dan de stadslijst van Somers. Zo slecht zal onze oppositie de voorbije vijf jaar dus wel niet geweest zijn. Zelfs SP.a praatte ons op het einde na.

Alleen: de laatste maanden heeft CD&V het leiderschap over deze oppositie afgegeven aan N-VA. Een bewuste, maar verkeerde keuze waardoor CD&V niet heeft kunnen scoren ondanks de goeie oppositie van de voorbije jaren. Enkel de zetelende gemeenteraadsleden werden dan ook door de kiezer beloond, terwijl zij in de campagne en lijstvorming toch niet allemaal echt verwend werden. Alle CD&V-gemeenteraadsleden die opnieuw deelnamen werden inderdaad herverkozen. Maar jammer genoeg: niemand anders van CD&V. De nieuwe strategie van de voorbije maanden is dus niet echt lonend geweest in Mechelen. Misschien moeten we daar de komende weken toch eens grondig over nadenken vooraleer opnieuw beslissingen te (laten) nemen. CD&V is immers een beleidspartij, we horen maw thuis in het beleid. Maar natuurlijk niet om "den hoop te vergroten", wel om iets te betekenen voor de Mechelaars. Daar moeten we samen juiste keuzes maken.

Daarom heb ik ook bij hoogdringendheid een partijbestuur gevraagd. CD&V staat immers voor cruciale keuzes. Die neem je niet in beperkte kring en niet op een drafje. Grondig denken is nu nodig. Met zijn allen. En zonder taboes.

© Karel Van Butsel 2004 - 2014
karel.van.butsel@skynet.be

Website by COMITO Consulting bvba