Login
Facebook Twitter LinkedIn Share

Raak-gezegd-of-geschreven
   "Vaagheid is het masker van de leugen"

     

Nog 100 dagen: nu moet het gebeuren.

Categorie: Blogs 2012 Gepubliceerd: zaterdag 07 juli 2012
Facebook Twitter LinkedIn Share

Nog 100_dagen_-_voor_webstekNog 100 dagen te gaan vóór de gemeenteraadsverkiezingen. En CD&V Mechelen is te weinig aanwezig in het debat over het Mechelen van 2013-2018. We spelen niet echt mee. Nochtans zijn er thema's genoeg waar we het verschil (kunnen) maken. Een greep uit het aanbod...

Een herstel van het afgrijselijke Plaisanceplein? Wat met de Lamottige brug? Een zaal stijl "Vorst Nationaal" aan de Nekker? Miljoenen voor een "boekenparadijs" in het Predikherenklooster? Een stop aan de IJzerenleen? Een Bruul tot aan het station? Een heraanleg van de vesten? Kinderopvang voor iedereen, betaald met belastinggeld? Aanpak van de leegstand? Een gratis huisvuilophaling per jaar?  De integratie van de tangent in het mobiliteitsgebeuren? De ruimtelijke ordening voor nieuwe woongebieden? Met extra schooltjes? Een klimaatwijk? Steun voor gezinnen? Toegankelijkheid van de stad voor minder mobiele mensen afdwingen? enz enz enz.

Mogelijkheden en thema's genoeg dus. En toch weet Mechelen niet, of onvoldoende, dat CD&V Mechelen met zijn programma en zijn 43 waardevolle kandidaten in al deze thema's het verschil kan maken. De Mechelaars weten vandaag alleen dat we hen "een zonnige zomer" wensen.

Grotere duidelijkheid en scherpere prioriteiten zijn dus dringend nodig. Voor onze stad. Maar ook voor onze partij. De peilingen zijn immers een pak slechter dan enkele maanden terug. Die slechte peilingen op zich maken me niet ongerust. Maar de oorverdovende stilte sinds die slechte peilingen wel. Het is de hoogste tijd om duidelijk en krachtig te communiceren, kandidaten te begeleiden en te stimuleren, en de Mechelaars duidelijk te maken dat CD&V het inhoudelijke alternatief is. Nog 100 dagen om dat potentieel opnieuw in realiteit om te zetten. Als daar niet vanaf vandaag aan gewerkt wordt, zou het wel eens te laat kunnen zijn. 

Dat betekent dus: hard werken, in de eerste plaats voor de mensen die de leiding overgenomen hebben en/of figureren aan de top van de lijst. Zij dragen de ultieme verantwoordelijkheid om tijdig bij te sturen als het dreigt mis te gaan, zoals nu.

Eén ding is voor mij duidelijk: de nieuwe leidende groep in onze lokale partijafdeling moet dringend op zoek naar haar tweede adem. Alleen maar blijven luisteren naar de Mechelaars volstaat niet meer. Iets doen met wat we (al 5 jaar) horen, dát is wat nu moet gebeuren. Nu. Want als je sinds kort gelost bent uit het peloton, zoals de peilingen aangeven, kan je niet wachten op de eindspurt om te koers winnen. Dan moet je eerst terug aansluiten bij het peloton. En das zwoegen en zweten. 

Handen aan de ploeg, vrienden !

NU !

 

© Karel Van Butsel 2004 - 2014
karel.van.butsel@skynet.be

Website by COMITO Consulting bvba