Login
Facebook Twitter LinkedIn Share

Raak-gezegd-of-geschreven
   "Vaagheid is het masker van de leugen"

     

Gennez bekent: Plaisance is onveiliger geworden.

Categorie: Blogs 2012 Gepubliceerd: zondag 24 juni 2012
Facebook Twitter LinkedIn Share

Plaisance ongeluk_voor_webstekOp de zevende dag geeft Caroline Gennez aan wat ik namens CD&V altijd al gezegd heb: de heraanleg van het Plaisanceplein heeft de onveiligheid verhoogd. Straf, want op de gemeenteraad heeft paars Mechelen dit dossier steeds verdedigd. Vooraf, want CD&V heeft ook vooraf reeds aangekondigd dat de heraanleg een miskleun zou worden. Maar ook achteraf, toen CD&V opriep de heraanleg te herbekijken. Meer nog, er werd nog een extra kunstwerk bij geplaatst om het geheel te verankeren.

Samengevat: er zijn honderdduizenden euro's uitgegeven aan een plein waarvan wij vooraf wisten dat het onveilig en onoverzichtelijk ging worden, men heeft onze constructieve kritiek weggewuifd, en moet nu opnieuw veel geld uitgeven om het recht te zetten. Gennez is de eerste die het toegeeft, nu Somers nog.

En dit is niet het eerste dergelijk dossier. Denk maar aan de Lamottige brug, de manier waarop de autoluwe binnenstad werd ingevoerd, de heisa rond Schuttersvest en de Kraanbrug en de manier waarop de Adegemstraat mismeesterd werd en opnieuw wordt.

Conclusie: een gezonder financieel beleid kan zonder de Mechelaars pijn te doen. Gewoon wat minder miskleunen, wat meer vooraf luisteren naar Mechelaars en oppositie, en de zaak ziet er al een pak beter uit.

 

© Karel Van Butsel 2004 - 2014
karel.van.butsel@skynet.be

Website by COMITO Consulting bvba