Login
Facebook Twitter LinkedIn Share

Raak-gezegd-of-geschreven
   "Vaagheid is het masker van de leugen"

     

De lawine van de waarheid is op komst.

Categorie: Blogs 2012 Gepubliceerd: zondag 15 april 2012
Facebook Twitter LinkedIn Share

lawine voor_webstekEigenaardig hoe een dubbeltje rollen kan. Gisteren mochten we naar een fantastisch feest van leuke mensen, en daar hebben we toevallig en zonder dat we het vooraf van elkaar wisten ook andere fijne mensen (her)ontmoet. En dan ga je al snel onder Mechelaars praten over Mechelen. Over de opwaardering die in 2000 werd ingezet, en hoe dit toch al een hele tijd is doorgetrokken. Maar ook over hoe het nu welletjes is met "meer van hetzelfde". Hoe de tering naar de nering gezet moet worden. Hoe ook andere prioriteiten nu aan bod moeten komen. En hoe moeilijk dat blijkbaar is voor wie gewoon is van een spaartpot leeg te maken aan steeds dezelfde types projecten.

We hebben er jaren aan gewerkt om die boodschap, die waarschuwing, er bij paars Mechelen eindelijk in te krijgen. Het is ons blijkbaar niet gelukt. Maar op een moment dat je het dan niet meer verwacht, zijn het plots vele en positief ingestelde Mechelaars die zeggen: nu gaat het te ver. Mensen die duidelijk maken dat ze geen belastingen willen blijven betalen voor een Lamottige brug, een plezierloos Plaisanceplein of een onbereikbare binnenstad. Mensen die ook niet meer geloven in het spelleke "net voor de verkiezingen nog rap vanalles doen". Mensen die door hebben dat daarvoor de volgende jaren de prijs dubbel en dik betaald zal worden. Ook letterlijk, zoals de met een maand naar september vervroegde inhuldiging van het zwembad, om toch maar voor de verkiezingen lintjes te kunnen knippen. Maar wel een klein half miljoen duurder om die reden, betaald door u en mij. Onbetamelijk.

De sneeuwbal van de waarheid is aan het rollen. En eens die aan het rollen is, wordt het moeilijk om hem te stoppen. Dan kan je nog zoveel "pseudo-positief" doen over geldverspillinde projecten, eens de mensen het door hebben is de rollende sneeuwbal niet meer te stoppen. En wordt die sneeuwbal een lawine. De lawine van de waarheid.

Hoeveel redenen had je nodig om te weten waarom CD&V de verkiezingen in Mechelen gaat winnen?

 

© Karel Van Butsel 2004 - 2014
karel.van.butsel@skynet.be

Website by COMITO Consulting bvba