Login
Facebook Twitter LinkedIn Share

Raak-gezegd-of-geschreven
   "Vaagheid is het masker van de leugen"

     

Stadsbestuur fnuikt protest met harde hand.

Categorie: Blogs 2012 Gepubliceerd: vrijdag 24 februari 2012
Facebook Twitter LinkedIn Share

Geen bussen_in_MechelenVrijdag 24 februari hingen handelaars in den Bruul zwarte vlaggen uit als protest tegen het beleid van het paarse stadsbestuur. Volgende stap door de stad: ambtenaren moeten deze vlaggen weg halen. Protesterende handelaars worden genegeerd. En wanneer de handelaars klacht willen indienen bij de politie, blijkt dit niet te kunnen: was een beslissing van het stadsbestuur. Meer nog, indien ze te veel van hun neus maken, zouden ze wel eens zelf last kunnen krijgen.

Volgens een handelaar ging het als volgt: "Als ik later op aanraden van de agenten bel naar een commissaris, krijg ik als opmerking, indien ik PV wil laten opmaken er een PV tegen mij zal worden opgemaakt wegens ingebruikname van het openbaar domein zonder toelating !!!  Zij voegt er nog aan toe dat ik dus niet te impulsief moet reageren …"

Regimes die het leger inzetten voor de eigen politieke doeleinden, noemt men dictaturen. Een stad die de politie gebruikt voor de eigen politieke doeleinden, hoe noemt men dat? En willen we dat?

Wat is de volgende stap? Dat protesterende handelaars of burgers "uit de stad gedreven worden" door paars Mechelen? De arrogantie van dit stadsbestuur wordt stilaan hallucinant.

 

© Karel Van Butsel 2004 - 2014
karel.van.butsel@skynet.be

Website by COMITO Consulting bvba