Login
Facebook Twitter LinkedIn Share

Raak-gezegd-of-geschreven
   "Vaagheid is het masker van de leugen"

     

Uw geld goed besteed?

Categorie: Blogs 2012 Gepubliceerd: zaterdag 14 januari 2012
Facebook Twitter LinkedIn Share

Plaisance ongeluk_voor_webstekPolitici maken geen geld. Ze vragen geld aan u. Via belastingen, taksen, boetes enz. Geld om projecten mee te doen, om mensen te helpen of om een rechtvaardigere herverdeling van de rijkdom te verwezenlijken. Althans, dat is de bedoeling.

Het Plaisanceplein is zo’n project van de politici. Maar… het is een slecht project. Een paars project dat wij vanuit CD&V steeds bestreden hebben. Omdat het niet bereikt wat het moest bereiken. Even op een rijtje:

Is het plein veiliger dan voorheen? 
Ons CD&V - antwoord: nee.

Is het plein mooier dan voorheen?
Ons CD&V - antwoord: ja, maar dat kon ook zonder het onveiliger te maken.

Is de verkeersdoorstroming voor auto’s, fietsers of voetgangers vlotter?
Ons CD&V - antwoord: nee.

Kon het geld (1,3Mio euro) beter besteed worden?
Ons CD&V - antwoord: voluit ja.


Bij wijze van voorbeeld: de prijs van de heraanleg komt bijna overeen met alle inkomsten in de begroting 2012 voor de prijsverhoging van de vuilzakken voor alle Mechelaars samen.

Is onze kritiek een blijk van negativisme vanuit de oppositie? Is het gemakkelijke oppositie “na de feiten”? Of zijn de venijnige reacties van paars Mechelen op onze voorstellen net een blijk dat wie te lang aan de macht is geen kritiek meer verdraagt? Rij naar dit plein en oordeel zelf.

Maar dit moet u wél weten. Reeds maanden, van bij de ontwerpfaze, hebben we de meerderheid gewaarschuwd dat deze heraanleg slecht was. Eerst constructief, met een oproep om de vertegenwoordigers van uw wijk te betrekken en hun klachten te aanhoren. Dan actief, met onze steun aan de actievoerders die bezwaarschriften wilden indienen.

En steeds met open, transparante tussenkomsten in de gemeenteraad. Wij hebben daar, net als de burgers van Mechelen, moeten ervaren dat paars Mechelen niet wil luisteren. “Hoorzittingen” zijn voor hen “zittingen” waar U het bent die moet “horen” naar de loftrompet die zij over zichzelf zingen. En dat is jammer. Want dit plein en deze mooie stad verdienen beter, dit plein verdient beter. Wij blijven daar voor werken, en zullen blijven proberen de chaotische situatie van dit plein stap voor stap te verbeteren. Met de steun van de buurtbewoners lukt het misschien toch nog.

 

© Karel Van Butsel 2004 - 2014
karel.van.butsel@skynet.be

Website by COMITO Consulting bvba