Login
Facebook Twitter LinkedIn Share

Raak-gezegd-of-geschreven
   "Vaagheid is het masker van de leugen"

     

Schoolwensen voor hoop en vertrouwen.

Categorie: Blogs 2013 Gepubliceerd: zondag 01 september 2013
Facebook Twitter LinkedIn Share

terug naar_school_voor_webstekVertrouwen en hoop, de 2 pijlers waar we in ons leven zo'n nood aan hebben. Waar en wanneer komen ze beter tot hun recht dan bij de start van een schooljaar.... waar al die hoop en zoveel vertrouwen gegeven kunnen worden !

Vertrouwen in leerkrachten die "hun" kinderen zo graag zien en het beste er voor willen, ook zonder regeltjes en inspecties.

Vertrouwen in directies die geen pottenkijkers nodig hebben om hun school op een kindvriendelijke en pedagogisch verantwoorde manier ook dit jaar weer opgestart te krijgen.

Vertrouwen in de kinderen en jongeren zelf, omdat de meesten onder hen zelf ook het beste willen, niet alleen voor zichzelf, maar ook voor hun schoolgenoten.

Vertrouwen dat ook religieuze en andere zingevende elementen nog deel kunnen uit maken van de opvoeding van onze kinderen, ook op school. Want religie en zingeving zijn vooral géén privé aangelegenheden. Ze maken mee de maatschappij en alles daarin wat niet puur materieel of materialistisch is.

En hopen.

Hopen dat er weer een pak kinderen en jongeren vol goede moed de school binnen stappen om er binnen een jaar slimmer, wijzer en als een rijper mens(je) buiten te komen.

Hopen dat al die gemotiveerde leerkrachten de kans en de middelen krijgen om al hun enthousiasme over te brengen op die jonge garde. Na een deugddoende vakantie die vooral niet ingekort moet worden.

Hopen dat er geen accidenten gebeuren.

Hopen dat jonge mensen op al die scholen leren dat niet alles moet lopen zoals ze het zelf willen, en er op vertrouwen dat ze genieten van het samen leven en bouwen met anderen.

Hopen dat er ook dit jaar weer mensen afstuderen die een zinvolle toekomst tegemoet gaan, en een job kunnen vinden die hen voldoening, pret en verrijking geeft. En die ze niet alleen voor het geld moeten uitoefenen.

Hopen en vertrouwen dat onze kinderen, jongeren, ouders en leerkrachten ook dit jaar gelukkig en na dit jaar tevreden zullen zijn.

Veel succes aan iedereen die vanaf september aan een nieuwe levensreis en een nieuwe uitdaging begint. Met mijn wensen voor een jaar vol hoop en vertrouwen.

© Karel Van Butsel 2004 - 2014
karel.van.butsel@skynet.be

Website by COMITO Consulting bvba