Login
Facebook Twitter LinkedIn Share

Raak-gezegd-of-geschreven
   "Vaagheid is het masker van de leugen"

     

Hartverwarmende feiten en leuke spreuken

Categorie: Blogs 2013 Gepubliceerd: zaterdag 05 januari 2013
Facebook Twitter LinkedIn Share

Vandaag aan de Delhaize. 2 jonge mensen (ja, van "allochtone" origine) staan aan de deur om steunpakketjes te verkopen voor kansarme kinderen. Hartverwarmend.

Vandaag thuis. Een fijne en diepgaande discussie met de eigen zoon over ethische thema's en politiek. Vanuit ons engagement. Hartverwarmend.

Vandaag in de krant. Een verwijzing naar het artikel over de vrijwilligers die zich inzetten op oudjaar voor de mensen die op palliatieve zorgen liggen. Hartverwarmend.

Zo zijn er tal van feiten die we misschien onvoldoende zien, onvoldoende beseffen, onvoldoende waarderen. Want overal waar vrijwilligers zijn, wordt goed werk geleverd. Is geven tegelijk krijgen, en omgekeerd.

Ik wens iedereen veel dergelijk geven en krijgen toe in 2013.

Vanaf deze week verandert er ook iets aan deze webstek. Ik weet niet of er nog elke week een blog komt. Maar er zal in elk geval elke week een "spreuk van de week" komen. Op vraag van een aantal bezoekers van de webstek die de onvoorspelbaarheid van de doordenkertjes willen doorbreken. Uit die lijst komt dus vanaf nu elke week een "spreuk van de week". En die lijst is ook niet bevroren. Zo is de spreuk van deze week een uitspraak van een collega op het werk. Een nieuw doordenkertje dat meteen spreuk van de week werd.

Hopelijk beleven jullie even veel pret aan die spreuken als ikzelf. En kan je er even bij stil staan. Zoals bij al die andere hartverwarmende gebeurtenissen.

Het ga elk van jullie goed in 2013.

 

© Karel Van Butsel 2004 - 2014
karel.van.butsel@skynet.be

Website by COMITO Consulting bvba