Login
Facebook Twitter LinkedIn Share

Raak-gezegd-of-geschreven
   "Vaagheid is het masker van de leugen"

     

Kwaliteitsnieuws? Gelukkig zijn er Astrid en den John nog.

Categorie: Blogs 2013 Gepubliceerd: zondag 07 juli 2013
Facebook Twitter LinkedIn Share

media voor_webstekDe media schreeuwen zichzelf onze huiskamer in.

Te begrijpen: het zijn commerciële bedrijven. Maar informeren ze ons ook correct? En informeren ze ons over de juiste zaken, over de zaken van belang? En over meer dan onze achtertuin? Of moeten we daarvoor elders terecht? 

De wereld is meer dan Europa.

Bijvoorbeeld. In Tanzania blijft men verwoede pogingen doen om de welvaart stapsgewijze op te krikken, zoals president Nyerere destijds beoogde. Wie het interview met Madaraka Nyerere heeft gelezen, weet dat leiderschap en hoop voor Afrika ook vandaag mogelijk blijven. Al zeker in Oost-Afrika, waar misschien ooit een soort "Europese Gemeenschap" op zijn Oost-Afrikaans kan ontstaan.

Noord-Afrika is dan weer wat rumoeriger, met revoluties, tegenrevoluties, staatsgrepen die bevrijdend zouden moeten zijn, en democratisch verkozenen die niet democratisch blijken te handelen. Zelfs in Saudi-Arabië is er onrust om de welvaart.

De Afrikanen roeren zich, de roep naar meer democratie en welvaart zal nooit stoppen. Onze media reppen er nauwelijks over, te weinig diepgaande analyses. Ze worden te vaak pas wakker wanneer er al gevochten of massaal gedemonstreerd wordt. Wat we voor de rest horen is: een reis van Obama, en de vraag of hij de stervende Mandela zal kunnen bezoeken.

 

© Karel Van Butsel 2004 - 2014
karel.van.butsel@skynet.be

Website by COMITO Consulting bvba